Khamis, 5 November 2009

Nik Aziz vs Husam MusaBerita gembira yang diumumkan oleh PM kepada rakyat Kelantan nampaknya mendapat reaksi yang bebeza daripada dua orang pimpinan utama Kerajaan Kelantan.

Pandangan Nik Aziz dengan Husam Musa nampaknya bercanggah kali ini. Nik Aziz setuju dan akan berpuasa 3 hari untuk menunaikan nazar setelah PM setuju nak beri wang ihsan kepada rakyat Kelantan. Husam Musa pula menolak wang ihsan.

Pesan ana la... belajarla bersyukur dengan nikmat yang Allah kurniakan tu. Jangan pula kita ni digolongkan oleh Allah dalam golongan orang yang tidak bersyukur. Sebagaimana dalam satu hadith nabi yang bermaksud: "Barang siapa yang tidak berterima kasih dengan manusia maka dia tidak bersyukur kepada Allah."

Ana juga berharap rakyat Kelantan tidak selamanya diperbodohkan dengan maklumat-maklumat yang tidak betul. Setiap apa yang berlaku pasti ada rahmatnya. Gunakanlah akal yang dikurniakan Allah sebaik mungkin. Berfikir menggunakan akal berkandaskan keimanan bukannya akal yang dipengaruhi nafsu amarah.

Wallahu 'alam...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan